4 Kasım 2012 Pazar

St.George's,Grenada

Geldik Grenada'ya.
 Artık hollanda antillerini geçip,ingilizlerin hala perde arkasından hüküm sürdüğü İngiltere milletler toplulugunun(commonwealth) üyesi adalara gelmiştik.
 İngiltere milletler toplulugu,Birleşik krallıgın imparatorluk oldugu zamanlardan kalma artıklar işte.Kanada,avustralya,hindistan falanda üyesi bu toplulugun.Ufak karayip adalarında hala perde arkasından ingiltere yönetiyor.

 Ülkenin para birimi Doğu karayipler doları.Doğu karayip ülkelerinde AB'deki euro gibi bir para birliği var.Ama heryerde dolar geçiyo o ayrı.

 Grenada'nin diğer adalardan farklı,soguk savaşın sonlarına doğru ABD'nin buraya saldırması.Ki bunu operasyona bizzat katılmış bir elemandan dinlemiştim.Herifler tatil yapmış yani.

 İlk fransızlar,sonra ingilizler sömürmüş,hala da sömürüyolar.Yaşam tarzları ingiliz,elektrik prizleri bile ingiliz tarzı işte,anlayın ne demek istedigimi.

 Liman bölgesinde büyükçe bir alışveriş merkezi kurmuş adamlar.Ordan parayi götürüyolar.Esplanade deniyor buraya:
 Arada bikaç tane grup geliyor müzik falan yapiyo işte.

 Şehirde görülecek en önemli şey *Fort George*.Onuda tam bizim gibi yapmışlar,restore edilmeden,çöplük içinde duruyo yani:






 Manzara güzel ama:









 Grenada volkanik bir ada oldugundan dolayı bisikletle gezmek baya mantıksız.Şehirde yokuşlarla dolu zaten.
Fort George'dan sonra görülecek en önemli mekan anglikan kilisesi:



  Burası hala restorasyon halinde.Yapilacak bi ara.

 Şehirden görüntüler şu şekilde:






 Grenada'da yaşayanlar fakir aslında.Kişi başına düşen gelir türkiyenin yarisi(bak türkiyenin bile).O bakımdan şehir merkezinde kapkaççılara karşı bakarak olmak gerekiyor.

 Bunun dışında İstanbulda gördüğüm ıslak hamburgerin aynısını burdada gördüm.
KFC'de eksik değil tabi.Karayipler genelinde bir kfc deliligi var anlamadıgım bi şekilde.

 Burada denize girmedik.Zaten her ada aynı.Denize girilecek yerler daha sonraydı.Burası gemi personeli için internete girme ve zaman öldürme mekanı olarak kullanılıyor.Denize girmek isteyenler için buradaki plajların bazıları dünyanın en iyi 10 plajından birkaçını oluşturuyor ama daglık arazi yüzünden gitmek çok zahmetli.

 Sonraki durak
Antigua.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder