24 Kasım 2012 Cumartesi

Molde-Norveç

Longyearbyen ile Molde arası 2 gün sürüyo gemiyle.Ama anlamadığım nokta neden buraya uğradığımız,Tromso ve Trondheim gibi güzel şehirler varken.Şehrin bir olayı yok dümdüz söyleyeyim şimdi ama gezmeyi unutmadık tabi.

 Molde ufak bir yer,norveçin orta batı kıyısında yer almakta,nüfusu 25 bin.Şehir 400 yıllık ama bölgede binlerce yıldır yerleşim varmiş.
 Şehrin tek olayı norveçin tekstil ve giysi merkezi olması.Norveçe özgü çoğu tekstil ürünü burada üretilir,el yapımıdır ve cüzdan yakar,bizdeki kazakların fiyatları 200 dolar falandı öyle diyim(vergisiz).Ama kaliteli olduğundan dolayı yıllarca kullanırsınız.Erkekler için olanları baya sevdiğimi söyleyebilirim peşinen.Şöyle oluyo kendileri(hatunlar için):
   Moldede görülecek en önemli mekan Romsdal açık hava müzesi.Adamlar eski bir norveç köyünün birebir kopyasını yapmışlar.15 dakka falan yürüyerek ulaşabiliyosunuz.Tepede olduğundan dolayı manzarasıda güzel.

   Köyden kareler:







 Arada bir köy meydanında çocuklar folklör gösterisi falanda yapiyomuş ama görmedik onu.Müzeye giriş parasiz,zaten birkaç girişi var,millet sallamiyo nerden girersen gir.

 Şehirde görülmeye değer tek şey bu müze aslında.Eğer birkaç gün kalacaksanız şehrin yakınında ünlü bir fiyord mevcut,bunun dışında sürüyle gezmelik tozmalık yer var.

 Müzeden sonra kiliseye gidiverdik:
  Tepesine çıkınca manzarası güzel.

Molde de bir tane ortadoğu marketi mevcut.Tarhana,baharat falan alınabilir onuda söyleyeyim.Ne alaka demeyin,öyle işte.

 Şehirde bir tane cadde var,bütün mağazalar falanda o caddede.Ayrica yılda bir caz festivali düzenleniyor burada,1 hafta süren bu festivale 100.000 kişi falan katılıyo.
 Genel görüntüler şu şekilde:





  Caz festivaline ithafen:






 Dediğim gibi şehir engebeli baya.

Diğer norveç şehirleri gibi gayet tatlı bir mekan.Yaşanır hacı burda diyosunuz.

Fazlada söylenecek bişey yok kendisi hakkında.Gidilmesede olur.

 Molde'den sonra bergene uğrayip kuzey kutup dairesi cruise'unu bitiricektik.Ama bergende dışarı çıkamadim yükleme olduğundan dolayı.Bu nedenle Molde'de bitiriyorum bu cruise'u.

 Beklediğimiz Fiyord Cruise'u başlasın!

1 yorum:

  1. harikulade seviştiğinizden hiç şüpem yok tolga bey, fakat molde erkeklerinin cinsel performansları hakkında yorumlarınızı da bekliyoruz

    YanıtlaSil