4 Ocak 2016 Pazartesi

Karayipler Top 5

 Bayadır birşey yazmıyorum çünkü yazacak birşey yok.Karayipler hepsi birbirinin aynısı olan adalardan oluşan bir bölge sonuçta.Hani öyle çıkalım tarihi eser görelim,yok onu görelim diye birşey yok valla.
 Ha bazi güzellikleri var o ayrı.Avrupadan daha pahalı olmasa iyi olacak ya,neyse.

Tecrübeme göre karayipler top 5 karşınızda;

 1)Barbados:Karayiplerin en doğusunda bulunan bu *çük* kadar ada aynı zamanda bölgenin en gelişmiş ülkelerinden.Doğu karayip doları yerine kendi parasını kullanıyor,lakin her adada olduğu gibi ABD doları defacto resmi para birimi.1 abd doları=2 barbados doları diye hesaplayınız.
 Başkent güzel,boatyard pahalı olsa da güzel bir beach bar ve sürüyle atraksiyonu var(yok kaplumbağlarla yüzme falan).Ada taksiyle 2-3 saatte dolaşılıp bitirilebilir.
 Ayrica cruise terminalinde efsane brownie ve kahve yapan ufacık bir mekan olduğunu ve kaçırılmaması gerektiğini söylemem gerek.

 2)Bequia:Bu ada yeni keşfettiklerimden.Çok gemi gelmiyo zaten.St.vincent and grenadines adlı devleti oluşturan adalardan bir tanesi.
 Öyle cruise terminali falan yok,tender yapıyor gemi.İlk bakışta aşk gibi biryer burası.Ciddi anlamda da expat yaşıyor,bundan dolayı siyah-beyaz ayrımı çok yok.
 topu topu 5 bin kişinin yaşadığı 18 kilometre kare bir adadan bahsediyoruz.Ayrica fantastik bir şekilde inanılmaz tatlı bir türk çifte rastladığım adadır.
   Bakınız:https://www.facebook.com/profile.php?id=100004905721711

3)St.Martin-St.Maarten:Bu bahsettiğimiz ada yarısı fransanın,yarısı hollandanın olan,hollanda tarafının turistiklikten bokunun çıktığı garip bir yer.Fransa tarafı tamamen boş,fransızlığını korumuş,hatta nudist plajı bile olan bir yer(karayiplerde imkansızdır bu,ağır katolik adamlar).Hollanda tarafı ise her gün 5-6 tane geminin geldiği,her yerde pırlantanın,saatin,elektroniğin satıldığı,turistiklikten boku çıkmış bir yerdir.Neden mi ilk 5'e koydum?
 Fransa tarafı sağolsun.Hollanda tarafından baya ucuz kamera ve cep telefonu alınabiliyor.ABDden bile daha ucuz diyeyim,anlayın siz.Hani olay tamamen mantıksal.
 Bu adaya gitmek için hollandadan özel bir vize alınması gerek.Fransa tarafına gidilecekse,fransadan *overseas* vizesi alınması gerekiyor.Ha check eden var mı diye sorarsanız,yok tabi.Hollanda tarafıyla fransa tarafı arasında tabela var sadece.

4)Dominica:Bu ada öyle aman aman turistik değil,hatta garip bir şekilde millet fransızca falan konuşuyor arada bir.Değişik.
 Top 5'e neden mi koydum?
Karayiplerde hayatta kalan adanın asıl yerlileri(caribs) burada yaşıyor sadece.Bunun dışında burada adam gibi plaj yok,lakin doğal güzellikleri süper.Maymundur,papağandır falan.

5)Aruba-Curacao-Bonaire(ABC adaları):Hollandaya bağlı mı değil mi,ne olduğu belli olmayan adalardan.Hollanda antillerine bağlı özerk bir yer falan diyoda millet,orada ortalık biraz karışık.Bu adaların olayı sessiz sakin olması,genel anlamda sevdim yani,özel bir nedeni yok.
 Ayrica hollandaya bağlı olmaları bu adaları genel anlamda gelişmiş yapmakta diğer adalara nazaran.
Curacao'da özellikle kolonizasyon döneminden kalan eski şehir var böyle renkli renkli,sürüyle venezuelalı göçmen yerel meyvelerden smoothie yapmakta(denemeyeni döverler).Adaların resmi dili ingilizce değil,ufak yerlerde konuşamayan kişilere rastlamak olası.
 Ayrıca buralara gitmek için hollanda büyükelçiliğinden *antiller* vizesi almanız gerek.

 Hani trden tatile gelmeye değmez diyeyim karayipler(deniz dışında,turkuaz deniz).O uçak parasına değmez yani.
 Ha illaki gelinecekse,barbados'u öneririm,aha da önerdim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder