13 Haziran 2015 Cumartesi

Uçak nasıl kaçırılır,öğrenelim.

Bilindiği üzere süpersonik ülkemde istanbul dışındaki bir havaalanından ülke dışına çıkılamadığı için,şirket uçak biletini 3 transfer olarak aldı.İstanbul>Zagreb>Dubrovnik şeklinde.

 Lakin thy iç hatlarda paso rötar yaptığı için(3 kere başıma geldi),zagreb uçağı kaçtı.

Sonuç?

Atatürk havaalanındaki thy check in kontuarlarına gidilir ve *supervisor* denilen kişi bulunur ve bu kişiye ne olduğunu açıklanır.
 Yaklaşık 1 saat beklemeden sonra,sonraki gün sabahı zagreb aktarmalı dubrovnik bileti verip,merterde 5 yıldızlı otelde beleş konaklama ayarladı Thymiz.

 Şaka maka iyi ki bavulu vermemişim lan.

Her ne kadar başta baya sinirlensem de,adamların olayı sorunsuz ve düzgünce halletmesinden dolayı,THY'ye sevgimiz baya bir arttı.

 Dinci minci yönetim kadrosu diyoruz da,hani işliyorsa,sorun yok kardeş.

Bizimsin THY.

 Ayrica hırvatistan nasıl ülkeyse,herifler bildiğin gelişmiş lan.Hani 20 sene önce savaştaydınız siz?
Ortalık baya baya tertemiz,insanlar cayır cayır ingilizce konuşuyolar,düzen var,daha ne?
 Bazı dallama ülkeler gibi sorulan soruya kendi dillerinde yanıt vermiyolar yani.

Güzel limanlar yazicam,bi gemiye alışayım.

3 yorum:

  1. İstanbul dışında, Ankara, Antalya, İzmir ve Trabzon'dan da uluslararası uçuşlar mevcut.

    YanıtlaSil
  2. Dogrudur.
    Lakin sirketime yillardir izmir ve ankarayi cikis havalimani olarak verdim ve her zaman istanbul aktarmali ucak bileti alindi.
    Zannedersem bu tecrube birseyler anlatiyordur.

    YanıtlaSil
  3. Bu mesajı alpyesilay için yazıyorum.

    Ankara'dan olan direkt yurt dışı uçuşu hiçbir işe yaramıyor. THY Ankara'dan direkt sadece Moskova'ya uçuyor. Bir de arada bir uçuş koyup çekiyorlar. Mesela geçen yaz Cenevre'ye haftada bir sefer uçuyordu, fakat kaldırdı.

    Ankara'dan direkt yurt dışına giden şirketler yabancı şirketlerdir. Zagreb'e falan gidilecekse zaten İstanbul üzerinden gitmek daha mantıklı. Ankara'dan ancak Lufthansa ile Münih'e gidip oradan aktarma yapılabilir. Oradan Zagreb'e uçuş var mı ondan da emin değilim.

    Ankara'dan yurt dışına aktarmalı gidilecekse tek seçenekler Lufthansa ve Qatar Airways. Lutfhansa Münih'e direkt uçuyor. Örneğin Vancouver'a gidilecekse Ankara-Münih-Vancouver şeklinde tek aktarma ile gidilebilir. Hepsi de Lufthansa uçuşu olduğu için tekrar bagaj al ver olayı olmaz, direkt aktarılır bagaj. İstanbul'dan Vancouver'a da direkt uçuş olmadığı için THY ile Ankara-İstanbul-Toronto-Vancouver şeklinde gitmekten çok daha mantıklı.

    Onun dışında geçen Qatar Airways ile Bangkok'a gittim. Ankara-Doha-Bangkok şeklinde gittim. THY'den daha ucuzdu çünkü bir kampanya yapmışlardı, uçuşlarda %40'a kadar indirim diye.

    Ankara'dan direkt uçuş koymamak için zibilyon tane sebep öne sürüyorlar ama ben hiçbirini inandırıcı bulmuyorum. Ankara'dan en azından Londra, Paris ve Roma'ya direkt uçuş koysalar uçaklar full dolu gider ama herhalde önce İstanbul'a gelin de bir de o uçuştan para kazanalım mantığı mevcut.

    Trabzon'dan olan direkt uçuş da yazın olur ancak, o da bir iki tane Almanya şehrinedir. Bak mesela Elazığ'dan Stuttgart'a uçak kalkıyordu geçen yaz. Gurbetçiler için konan uçaklardır bunlar.

    Antalya'dan Norveç'in hayatında adını bile duymadığım şehirlerine bile seferler mevcut. Antalya bu konuda çok iyi. Fakat hepsi low cost yabancı şirketler olduğu için örneğin Amerika'ya gitmeyi düşünüyorsan yine Antalya-İstanbul-Amerika şeklinde gideceksin.

    Yani bu ülkede İstanbul dışında yurtdışına aktarmalı gitmek çok zor bir şey, malesef.

    YanıtlaSil