1 Nisan 2013 Pazartesi

Onlar bir fenomen:Le Italiano!

 Fransızlarla alakalı yazımda napoliyi yazcam demiştim ama hala kendime gelemedim anasını satiyim.Limanda falanda çalişiyoruz zaten.Böyle saçma salak bi şirket görmedim.

 Neyse,konumuz italyanlar.Fransızlar için dediğim herşey bunlar içinde geçerli.Ama eklenmesi gerek bikaç şey var.

Evet efenim,italyan dediğimiz insanlar 2'ye ayrılır:
 -Napolililer
 -Diğerleri

Napolililer tahmin edilebileceği üzere napoli denilen salak şehirden gelenlere denir.Kendileri aynı bizim insanımız gibidir,çoluğu çocuğu salar ortama,dükkanı dağıtır ve gider.Bizim insanımızdan farkı,para harcamaz ve italyanca konuşur(bağırır).Bizim insanımız gemide piskopat gibi para harcar mesela.

 HİÇBİRİ ingilizce bilmez,hiçbiri italyanca bilip bilmediğinizi sormaya bile tenezzül etmez(hiçbiri dedim bak).Örnek bir karşılaştırma vereyim:
 Bir alman muhabbete direk ingilizce girer,hatta çoluğu çocugu bile bilir.İtalyan direk dükkana gelir,italyanca bişeyler sorar.Onların mantığına göre,eğer italyan şirketinde çalişiyosanız otomatik olarak italyanca bilmeniz gerekmektedir(bilmezler ki geminin resmi dili ingilizce,yaziyo bu her yerde).İngilizce biliyomusunuz sorusunu yiyince suratlarını ekşitmesini gayet iyi bilirler bide.Hepsi bağırıp çağırır.

 Sonuç olarak napolililer tiksinç insanlardır müşteri olarak.Kabadırlar bide.Hiç gelemem abi kaba insana.Tip olarak aynı bizim insanımız işte.

 Diğerleri genelde kuzey italyadan gelenlerdir.Bunların ingilizce seviyesi daha makul bi seviyede.Biraz daha batı avrupalılık var bunlarda gibi gibi.Daha sakin insanlar yani.
 İtalyayla ilgilenmememin sebebi zaten bu ingilizce problemiydi ama bu kadar kötü olacağını tahmin etmiyodum.Rezil ve rüsva yani.

 Yiğidi öldür hakkını ver yapicam şimdi;adamlar kadınlı-erkekli baya güzel giyiniyolar ama.

Bundan sonra ne yazicam bilmiyorum valla,Barcelona baya büyük bi yer,tek başlıkta olmaz,onu parça parça yapicam zaten.Belki marsilyayi yazarım yada messinayı.En nihayetinde her hafta aynı limanlardayız,acelesi yok yani,kimse bi yere kaçmiyo.Relax bi şekilde takılıcam.

 Hadi iyi okumalar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder