20 Ocak 2017 Cuma

Facebook sorunu

 Facebook hesabım bi 4-5 gün önce *disable* oldu.Sebebi *impersonation*mış.

Babamın dediğine göre profil fotoğrafım hataylı birisinin profilindeymiş şu an.

 Facebook nasıl bir dallama ise,kimlik istiyoruz diyorlar,yollayinca da *sizin konunuz farklı,profilinize girip yönergeleri izleyin* diyorlar,profile giremiyorum ama,fantastik.

 Bayadır uğraşıyorum,sinir oldum be birader.

Beni ispiyonlayan dallamayı ise bulurum bir şekil,yazık olur kendisine.

Edit:Hallettikte,facebook garip bir muessese.Herifler pasaportla selfie istiyor.

14 yorum:

  1. Merhabalar.

    Bahsettiğiniz konuyla hiç alakası yok ama en güncel post bu olduğundan dolayı buraya bir soru bırakmak istedim. Sorum şu:

    Oldukça ilgiliyim ve hevesliyim gemide çalışma işine.Hemen hemen her şeyi araştırıp bilgi edindim fakat tek bir soru işaretim kaldı.İstanbul'da yaşıyorum,eğer olur da iş bulabilirsem gemiye İstanbul'dan binme imkanım var mı yoksa internette yazdığı üzere çoğuna ABD'den mi binmek gerekiyor?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Lütfen rehberimi okuyunuz.
      Postun güncel olmasıyla,cevap verip vermemem arasında bir bağlantı yok.

      Sil
  2. Merhaba,
    Blogu epey karıştırdım ama sorumun cevabını bulamadım. Hangi bölümden mezunsunuz acaba? Teşekkürler.

    YanıtlaSil
  3. Bir de şu anda 26 yaşında olup mevcut kariyerinden memnum olmayan; ancak bu alanda da work and travel dışında tecrübesi olmayıp İngilizce dilini konuşabilen ve dünyayı görmek isteyen birine bu kariyere yönelmesini önerir misiniz? Tekrar teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,
      Üni.terkim.
      Bu konuda rehberim mevcut,ayrica artı ve eksilerini yazdığım bir başlıkta mevcut.Onları okuyup karar vermeniz gerek.
      Tanımadığım birine *yapın* veya *yapmayın* diyemem,çünkü çok spesifik bir iş bu.
      Bol şans.

      Sil
  4. Hızlı cevap için çok teşekkürler. Mass efect gamer poop quote ile bitiriyorum. We'll bang ok

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nerde soyluyor onu ya?
      Andromeda ise oynamadim onu daha.

      Sil
    2. https://www.youtube.com/watch?v=CpeRk1YFn8s

      Sil
  5. Sayın Tolga Sertoğlu Bey,

    Trump hakkında birkaç yazı öncesinde epey kendinizden emin sallıyordunuz şimdi neler düşünüyorsunuz? Hani ABD'nin 200 yıllık politikaları vardı da tek mesele güzel dille uygulanıp uygulanmayacağıydı?

    Şu gelen vize yasakları birkaç aya Türkiye için de gelirse işinizi kaybetmeyecek misiniz? O zaman da diyebilecek misiniz "Trump olmasına rağmen Türk vatandaşları vizeleri varsa ABD'ye rahatça seyahat edebilecektir" diye. Her türlü münakaşada kendinizden bu kadar emin konuşmamanızı temenni ederim.

    Şahsi düşüncem, Trump eğer o yasakları Türkiye, Suudi Arabistan ve tüm Kuzey Afrika ülkeleri için getirmezse hiçbir anlamı yok. Bizim ülke Suriye'ye döndü malum.

    Saygılar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,
      Trump'in getirdiği son yasaklar anayasa mahkemesi tarafından hafifletildi.Yasak geldiği anda avukatların havaalanlarına koşup mağdurlar için gönüllü olduğunu hatırlatayım.
      Trde anayasa mahkemesinin ne işe yaradığı malum.
      200 yıl muhabbetinin hala arkasındayım.Kralın ne dediği değil,tahtın arkasındaki kişi/kişilerin ne dediği/yaptığı önemlidir.Ha bunu *cnn* izleyerek öğrenemezsiniz.
      Yasaklar Türkiye için gelirse işimi kaybedicem,doğrudur(hatta endişelenmiyor değilim).Lakin bunun sorumlusu trump değil,ülkenin itibarini beş paralık eden iktidarlar olduğununda farkındayım.En basit örnek:80 darbesi öncesi avrupaya(ingiltere dahil) elimizi kolumuzu sallayarak gidebilmemiz,şimdi ise taylanda bile girerken köşeye çekiliyoruz.Trumptan önce oturup kendimize bakmamız gerek.
      Suudi arabistan'a yasakları getirmez,getiremez.Petrol diye birşey var(trump'in işadamı olduğunu hatırlatayım).Türkiyede de yatırımları var ama ne kadar büyük bilmiyorum.
      Trump ABD'nin çıkarlarına ters hareket ederse başına işler gelebilir(bkz.kennedy).Tarih tekerrürden ibarettir zaten.

      Sil
    2. Sayın Tolga Sertoğlu Bey,

      200 yıl muhabbetinizin arkasındayım derken söylediğiniz şey bambaşka bir şey. Tahtın arkasındaki kişiler köklü aileler ve şirketlerdir. Bunlarsa 200 yıl önce yoktu yanılıyor muyum? Geçtim 200 yılı, bunların dünyayı yönetme imkanını bulmaları max 100 yıl öncesine dayanıyor.

      80 darbesi öncesini örnek vermişsiniz. O zaman Osmanlı zamanına da çekelim mi onu? O zaman da elimizi kolumuzu sallayarak gidebiliyorduk? Bu durumda Osmanlı zamanında süper iktidarlar vardı mı diyeceğiz?

      Bu işin iktidarla alakası yoktur sayın Tolga Sertoğlu Bey. Ecevit döneminde ülke Norveç miydi? Bu ülkenin iktidarı kim olursa olsun hiçbir şey olmaz bu ülkeden, ne uzak ne de yakın gelecekte. Bunu 80 darbesi gibi, şu anki iktidar gibi şeylere bağlamanız sürekli bir şeylere kılıf aramanızın sonucudur. Kendimizde bakabileceğimiz bir şey yok sayın Tolga Sertoğlu bey, bu ülke 200 yıl önce de böyleydi, 200 yıl sonra da böyle olacak. Şanssızlık bu topraklarda doğmuş olmamız.

      Suç Trump'ındır. Trump'ın getirdiği yasaklar hafifletilmedi, anayasa mahkemesi tarafından değil, federal mahkeme hakimi askıya aldı. O hakim de bugün işinden kovuldu, eğer haberleri gördüyseniz. Yani amerika'nın o 200 yıllık değişmeyen politikaları pek işlemiyor Trump beye göre? Yanılıyor muyum? Bakın bu haberleri CNN izleyerek de Al Jazeera izleyerek de Yeni Şafak okuyarak da öğrenmeniz mümkün.

      Suudi Arabistan'a bir şey yapmıyorsa, Suudiler onların uşağı olduğu, uslu olduğu içindir. Suudiler Amerika'nın her dediğini uslu uslu yapan bir millet. Altın yumurta veren tavuğunu neden keser insan? Mesele petrol ise, Trump'ın ban getirdiği tüm ülkelerde petrol var. Onu ne yapacağız peki? Suudiler ile en ufak bir sürtüşmede ban gelir onlara da. Çıkar çatışması yeterli olacaktır. Bir gün bile yumurtasını vermeyen tavuğu kesecek yapıda sayın Trump bey.

      Türkiye'de çok az yatırımı mevcut Trump'ın. Ayrıca buradan ilerlersek Meksika'da onlarca yatırımı var. Peki Meksikalılar ile Amerikalılar arasında nefret yaratma yolunda attığı adımlara ne demeli?

      Anladığım kadarıyla ne denirse densin, ne gerçekleşirse gerçekleşsin kafanızdakileri savunan bir yapınız mevcut. Daha fazla yazmayacağım.

      Saygılar

      Sil
  6. merhaba kardeşim böyle bir blog açıp bizi bilgilendirdiğin için gerçekten minnatarım şahsen benim bir kaç sorum olcaktı .
    uzun yıllardır antalyada turizim sektörün deyim uzamanlık alanım takı saat vs yani tezgahtarlık iyi derecede aşmanca orta ama akıcı bir ingilizce vede orta derece rusça var
    internnete baya araştırdıktan sonra ankarada muammer sorgundan bu iş geçiyor anlaığım kadarıyla ve işinde prof.

    benım asıl sormak ıstedığım sen mısal bır amrıkan sırketıne bağlı çalışıyorsun sigorta şartları yanı tr deki sgk nasıl oluyor ? aylıklar banka hesabınamı yatıyor yoksa eldenmı veriliyor yardımcı olursan çok sevinirim
    çünkü birine kefıl olmaktan dolayı hesablarımda bloke var erlden maaş alma gibi bir durum varmı yada başka bırının hesbını kullanmaya izin verirlermi
    umarım başının ağrıtmadın saygılar ankardan emrah

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,
      Teşekkür ederim iyi dilekleriniz için.
      Ben an itibariyle direk banka hesabıma alıyorum(pozisyon farklı).Genelde starboardda çalışanlara ayrı bir hesap açılıp(oceanpay) oraya maaş yollanır.
      Hardings ve MSC ise elden veriyor.

      SGK ile arkadaşların ilgisi yok.

      Sil
  7. Sayın Tolga bey . ÖNCELİKLE ZAHMET EDİP BU BLOĞU AÇIK BUKADAR KİŞİYİ BİLGİLENDİRDİĞİN İÇİN TEŞEKKÜRLER. UZUN SÜREDİR BİR TURİZMCİ OLARAK BENDE ARTIK MSC DE ÇALIŞMAYA KARAR VERDİM NASİP OLURSA . YANLIZ BİR SORUM OLUCAK 2017 MAAŞ VE PİRİMLERİ HAKKINDA BİLGİN VARMI F&B İÇİN

    YanıtlaSil