30 Temmuz 2015 Perşembe

Gidilmek istenen şehir/ülkeler listesi

 Normal şartlar altında sırayla yeni limanları yazmam gerekiyordu,lakin bu civarlarda(adriyatik) hava 45 derece,nemde eşşek gibi olunca,bırak gezmeyi,yürüyemiyoruz lan doğru düzgün.

 Eylülü falan beklicem gibi.Hani akıllı adam işi değil bu sıcakta *gezelim ho ho ho* muhabbeti.Mallaşmaya hiç gerek yok.

 Şimdiye kadar çoğu yere gitmeme rağmen,tabi ki gitmek istediğim yerler de mevcut.Herhangi bir sırayla yazmıcam.

 -Washington D.C:ABD ile çok alakam olmamasına rağmen,washington görmek istediğim şehirlerin başında geliyor.Özellikle müzelerini merak etmekteyim.

-Bordeaux:Fransayı karşı *sevgime* rağmen,bordeaux'u görmek istiyorum,neden istiyorum onu da bilmiyorum açıkçası.

-Edinburgh:İskoçya sevdiğimiz ülkelerden(cruiselarında çok uğramadığı yerlerden).Aksanlarını anlamasak bile,tam ortasında kale dikili olan başkentlerini merak ediyorum.Hatta iskoçya genel olarak gezmek istediğimiz yerlerden.

-İrlanda:Şimdiye kadar 2 tane irlandalı tanıdım,2side gayet rahat,relax insanlardı,ülkelerininde böyle olduğunu düşünüyorum açıkçası.Bi de yağmur olmasa.

-Ljubljana:Slovenyanın başkenti(ki çük kadar bi şehir) görmek istediğim yerler arasında.Bu kontrat günübirlik gidebilirim her an.

-İran:Hep batıyı yazdık,biraz doğuya gitmekte fayda var.İran gayet rahat görülebilecek yerlerin başında geliyor şahsım için.Vize yok bişey yok.İsfahan çevresi merak ettiğimiz yerlerden.

-Melbourne:Avustralya örümcek populasyonu sebebiyle(45 saniyede öldüren örümcekten korkarım lan tabi) görmek istemediğimiz ülkeler arasında,lakin melbourne avrupailiği yüzünden *hacı bi gezelim*'i hakediyor.

-Şili:*Lan burası ne alaka* diyeceksiniz,valla öyle kardeş.Latin amerika ülkeleri arasında en gelişmiş olan şiliyi görmek istiyorum,nedir?

-Aland:Finlandiyayla isveç arasındaki adalar topluluğu olan aland adaları fantastik doğasıyla beni cezbeden yerler arasında.Finlandiyaya bağlı,özerk ve isveççe konuşan,garip adalar topluluğu diyoruz biz kendilerine.

-Transnistria:Çoğu kişinin bu ülkenin adını bile duymadığından eminim.Kendisi moldova-ukrayna arası hiçkimse tarafından tanınmayan(kuzey kıbrıs tarzı) sovyetlerden kalma ufak bir ülke.

-Pyongyang:Büyük reyis(inci sözlük hesabı) kim yong bilmemne'nin sapıkça yönettiği(mesela babasının ölümüne yeterince üzülmeyen amcasına roket attırması) kuzey korenin başkentine sadece turla gidilebiliyor ve bok gibi pahalı.Bi ara gideriz.

-Ermenistan:Şimdi kimse bana çıkıp *pis ermeni dölü* falan demesin,kalbinizi kırarım.Gönüllü arkadaşların gittiği ve gayet beğendiği bir ülke ermenistan.Merak ediyorum arkadaş.Göt korkusu var biraz ama olacak o kadar.

-Tallinn:Dünyanın en güzel şehri bitmez,bitmemeli,bitmeyecek.

-Victoria:İlk kontratımda alaskaya giderken kısa bir süreliğine uğradığım kanada şehirlerinden.Lakin tekrar gidip adam gibi gezmek istiyorum.
 Sıkıntı ise allahın unuttuğu yerde olması!

-Trondheim:Norveç sevdiğimiz,saydığımız ülkelerden(kahveye 15 dolar vermek dışında).Buraya giden gemi sayısı az olunca,görme isteğimiz artıyor tabi.

-Yeni Zelanda:Bu ülkeyi komple görmek istiyorum arkadaş! Hobbitondan başlayarak tabi.

-Zagreb:Güya 20 sene önce savaş olmuşmuş,bilmemneymiş,adamlar AB'ye girdi lan tertemiz,mis gibi ülkeleriyle.Zagreb tabi ki merak ettiklerimizden.

-Belfast:Zamanında *katolik-protestan* muhabbeti yüzünden gidilemez durumda olan belfast'ın,şu anki halini görmek istiyorum.Her ne kadar millet *ay orda bişey yok* dese de.Bir yere giderken zaten yurdum insanının yorumlarını çok dikkate alan birisi değilim açıkçası.

-Madrid:Barselona kadar ünlü olmadığından dolayı,gitmek istediğim yerler arasında üst sıralarda madrid.Açıkçası İspanyayla alakalı kötü birşey yaşamadım,başkentinide merak ediyorum valla.
 İspanyolcam az buz zaten,yolumu rahat rahat bulurum panpa.


Daha sonra aklıma gelirse başka şehirlerde ekleyebilirim.


7 yorum:

  1. sizi yaklaşık bir aydır takip ediyorum.size bir yorum yazayım dedim yazılarınız çok güzel

    YanıtlaSil
  2. gerçekten çok güzel yazılar eline sağlık hocam. Şimdi şöyle cruise da çalışmanın olumlu ve olumsuz ozellikleri nelerdir diye sorsam neler yazarsiniz? benimde son zamanlarda ilgimi çekti gerçekten merak ediyorum.

    YanıtlaSil
  3. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  4. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  5. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,
      Durumumun şansla çok alakası yok.Benim yapmak istediğim iş için sıra bekleyen binlerce kişi var.Sırayı bu kişilere kaptırmamak işin olayı.
      Gemici pozisyonunun resmi adı *a/b sailor*.Bilgi almak için istanbuldaki kouzon corporation'u arayabilirsiniz.
      İngilizce ve gerekli yeterliliklerin olması gerekiyor.Bunun dışında ne isteniyor bilmiyorum açıkçası.Bana baya uzak bir pozisyon kendisi.

      Sil