2 Haziran 2013 Pazar

Güncelleme

 Gezi parkı olayları bitene kadar yazı mazı yok.

Millet kafasına biber gazı yiyip ölürken görülen yerlerle ilgili yazı yazmak bildiğin öküzlük olurdu zaten.
 O kadarda saygısız değilim lan.

Valla ben bizim insanımızı hala mışıl mışıl uyuyo zannediyodum.Nası millet 1 2 günde uyandı,ordan burdan organize olup ortalığı yıkmaya başladı şaşırdım kaldım.
 Demek ki kesin konuşmicakmışın dimi.

 Ekşisözlüktür,incisözlüktür,facebooktur herkes bişeyler organize ediyo,dumura gel.

Sonu nası biticek acaba,çok merak etmekteyim.İtalyan tv'sinden izliyoruz.

2 yorum:

  1. Merhaba dostum. Öncelikle Gezi olayları ile ilgili hassasiyetinden dolayi kutlamak istiyorum seni.. Ve direnişe zaman zaman katılmış biri olarak ben de Süreci yakından takip etmekteyim. Şuan belki tam olarak bir sonuç elde edilemedi veyahut edilemeyecek gibi görünüyor. Lakin bu ayaklanmanın insanlar üzerinde büyük bir aydınlanmaya sebebiyet verdiğini ve halkımızın bundan sonra daha bilinçli davranacağını umuyorum. Ayrıca İktidarın ciddi manada yıpranıp oy kaybettiğini de Unutmamak gerek.

    Gelelim sana :)
    Blog'unu 4 gün önce nette gezerken tesadüf eseri gördüm, daha doğrusu tesadüf demiyelim, Cruise gemileriyle ilgili araştırma yaparken birden burada buldum kendimi. başlıklara & konulara göz atıyım dedim. Derken, anlattıkların roman tadında geldi :) ve 3 gündür bütün yazılarını okuyorum. (3 gün olmasının sebebi, hemen bitirmiyeyim lan yarına da kalsın mantığıdır. :D)

    Bir süredir Cruise olayına acayip takmış durumdayım. üniversiteyi bitirememenin verdiği moral bozukluğuyla lan ben ne yapicam ne edicem modlarına girmiş durumdaydım ki, aklıma bu iş geldi. zaten uzun zamandır ara ara aklıma takılan güzel bi hayal olarak kalmıştı hep. dedim neden olmasın? sonra arastırmaya basladım. bi çok yerde farklı yazılan şeyler olduğundan dolayı kafam çok karıştı.. bir de işin içinde olan birinden öğrenmek istedim olayın aslını astarını. gerçi sen herşeyi Anlatmışsın ama yinede aklima takilanlar oldu.

    şimdi ilk olarak İngilizceyi iyi derecede bilmek şart birkere. (yanlışsa düzelt lütfen)
    Benim şuan ingilizce seviyem düşük, Fakat Eğitimini almaktayım. tahminime göre 1 yıl içinde anlaşabilecek duruma gelirim. belkide daha kısa zamanda.

    İkinci olarak, senin şu Gemi adamı cüzdanı olayina takıldım. Son girdiğin şirkette(MSC)Türkiyeden alınan g.a cüzdanının işe yaramadığını PANAMA'dan çıkartılması gerektiğini belirttin. yani bunu soruyorum çünkü ilk başvurumu MSC Cruises'a yapmayı düşünüyorum. Yani boşu boşuna türkiyeden cıkartmaya uğraşmiyalim o yüzden.?

    Üçüncü olarak, Mülakatlar ve İş tecrübesi konusu. Şimdi benim başvuracağım department büyük ihtimalle Garsonluk olacak. garsonluk diyorum çünkü az da olsa restaurant tecrübem var. aklıma takılan; mülakatların ne derece zor olduğu, neye önem verildiği.(tabi bu senin bölümünle alakalı olmadığı için cevap veremeyebilirsin. tahminlerini soruyorum sadece) Birde, gemide izlenimlerin nelerdir? En çok eleman ihtiyacı duyulan bölümler hangileridir? Garson veya Komi dısında işe başlayabileceğim bir bölüm varmı ? bunları öğrenmek istiyorum.

    bunların dışında şuan aklıma pek birşey gelmiyor. ancak geldikçe sana yazmak ve iletişim içinde olmak isterim. Cevabın için şimdiden Teşekkürler...

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür edeyim ilk.

    Panama gemiadamı cüzdanı almak için türkiyeden gemiadamı cüzdanı alman gerekiyor.Üniversite diplomasına denklik aliyosun gibi düşün.

    MSC'de garson ve shopta çalişacak adam lazım bu aralar(hatta fas'a gittiler shop için).Garson her gemi şirketi için lazım gerçi.

    Restoran tecrüben *fine dining* tadındaki mekanlardansa problem yok,yada 5 yıldızlı otellerdense.

    Ankarada muammer songur var,googledan arama yapıp websitesini bulabilirsin.Ona bir danış,bilir.

    *Hacı dışarı çıkarım gezerim* vs. diyosan,garsonken çıkamazsın.Baştan söyleyeyimde.Fotoğrafçı,casino veya shopta olacaksın onun için

    YanıtlaSil