Bilindiği üzere geçen yıl eylül gibi başladığım işime kasım gibi acil bir ara vermek zorunda kaldıydım.Şirkete dedim ki *ocaktan itibaren sal beni yavrum*.Onlarda nisan başına kadar saldı.
Gemiden gemiye atlayarak tabi ki.
Açıkçası NCL(norwegian cruise line) hiç denemediğim bir şirketti,hiçbir beklentim olmaması sebebiyle memnun kaldım diyebilirim.Bizimkiler sadece bu şirketin büyük gemileriyle takılıyorlar.İyi para kırdım gerçi,tekrar giderim cayır cayır.
Ocaktan şubat ortasına kadar NLC Getaway,daha sonra kısa bir süre Freedom of the seas,sonra NCL Epic'e geçtim.
Şimdi NCL Getaway ile Epic baya benzer gemiler olduğu için,onları aynı başlıkta ele alıcaz.Hoş Epic farklı bir tersanede yapıldığı için mimarisi çok değişik(o kadar boktan ki -kabinler için tabi-,o mimarı umarım atmışlardır) lakin içindeki restoranlar vs. konusunda bir değişiklik yok.
NCL'de Royal caribbean gibi bir cadde yok.Herşeyi birleştirip,3 kata sığdırmışlar.
Bu şirketin diğer şirketlerden en önemli farklı *freestyle cruising* olması.Yani türkçe çevirisi *sülalem raad* şeklinde.Öyle gala gecesi falan yok,garip dress code'larda yok.Hatta ve hatta belli bir saatte yemek yemene de gerek yok.Dining room dediğimiz ana restoranların açılış-kapanış saati var ve bu saatlere uyarak kafanıza göre takılabilirsiniz.
İki gemide de aşağı yukarı 4bin kişi falan var(personel hariç).
NCL aslında lüks bir şirket gibi gözüküyor da,o maskenin altında baya baya ucuzcu adamlar olduklarını tecrübe ettim.En kıl olduğum tarafları benden her cruise 100 dolar zorla bahşiş almaları(şirkete yedirttim ama yine de kıl oldum birader).Ben zaten bana hizmet verenlere bahşiş veriyorum,sen neyin laga lugasını yapıyorsun?
Zaten her aldığım şeye %18 gratuity(servis ücreti) ekliyorsun canısı.
Ha bir de süper ucuzcu diye geçinen Carnivalda bir imza ile bütün bahşişleri silebilirken,bu herifler form doldurmanızı istiyorlar.Formda *politik doğrucu* şekilde *bahşişleri silmeyin,kepaze herifler* yazıyor,üstüne imza atip *tamam daha sonra bilgi vericez* muhabbeti geçiyorlar.Bu kadar ucuzcu olmayın canlarım,güzel gemi yapmışsınız,bokunu çıkarmayın.
Yeme-İçme:
Garden cafe:
Bildiğimiz açık büfe,15.katta.Her gün farklı bir tema mevcut bunlarda.İtalyan günü önerimdir.Makarna+pizza+hint yemekleri bölümü her gün aynı.
Peynirsever birisi olarak peynirlerine puanım 10 qanqa.Kurabiyelerde güzel baya.
Gece yarısı büfenin dış kısmında atıştırmalıklar mevcut.
O'Sheehan's:
Uuu beybi,işte favori mekanlarımdan.7.katta burası,direk alt kattaki televizyona bakıyor(sinema mi deseydim acaba?).Burası pub+grill.Restoran bölümüyle bar bölümü farklı.
Aşağı yukarı her gece bizim mağaza tayfasını götürdüğüm yegane yerdir.Kendileri sadece müşteriyle gidebildikleri için,sıkıntı çıkmadı.
Ha bu arada burası beleş(içecekler hariç).
Menü:
Menüden bazı bazı:
Sol üst:Shepherd's pie;britanya mutfağına dair sevdiğim tek şey olabilir.
Orta üst:tavuk kanadı(değişik soslar var,güzeldir).
Sağ Üst:Bildiğin sosis(domuz ama).Domuz sosisiyle çok aram yok,tek sebebi sosisin çevresindeki plastiğimsi şey.Yoksa affetmem.
Sol Alt:Fish&Chips
Orta alt:Bildiğin burger(önermem hakikaten)
Orta sağ:Tatlı,yumulun.
Dediğim gibi burası tamamen beleş ki olayın bokunu çıkartıp ortaya hayvani şeyler istediğimiz oldu.
Özellikle Fajitayi öneririm.
Yeme-içme dışında envai çeşit atari,dart vs. de mevcut burada.
Savor&Taste Dining Room:
Şimdi taste ve savor ayrı mekanlar ama menüler aynı.Birkaç kez gittik,çok tercih etmem.Servis uber süper yavaş olup,hakikaten bazen güzel yapamıyorlar yemekleri.6.katta.Ana lokanta ise *tropicana room* diye geçiyor.Arada bir canlı müzik çıkar.Dekorasyon güzel ama söyliyim.
Shanghai's:
UUU BEYBİ İŞTE BU!
NCL'yi tekrar seçme sebeplerimden başlıcası bu mekan olabilir.Sömürdüğümüz mekanlardandı ayrıca.
Şimdi adından belli,burası Çin mekanı(noodle bar diye geçer).Bembeleş(hakikaten zerre ücret yok),yer bulmak inanılmaz zor yalnız.
Şöyle ki,çoğunlukla yer olmaz,size beeper verirler(öten bi alet işte),yer açılınca o alet öter,sizde gidersiniz.
Çin mutfağı diyince aklına *ayyyh böcek yaeee* gelen tek hücreli canlılara diyorum ki,amerikanlaşmış çin mutfağı burası.
Hakikaten GÜZEL ÖTESİ.Herşeyini bin kere denedim,hepsini beğendim,kilo almamın başlıca sebeplerindendir burası.
Ha bu arada sopa veriyorlar,öyle çatal yok(özel isteyeceniz).
Menü:
Fiyatlara aldırmayın,eski menü bu.Tamamen beleş.
Bağzı bağzı şöyle oluyor:
Şimdi çin mantısı diye bir orgazmik yiyecek mevcut(sağ alt).Keşfedeli sadece birkaç sene olmasına rağmen,hastası oldum gibi bişey.Bizim mantının atası ve litvanyada da garip bir şekilde çok benzerini yapıyorlar(ilgili başlığa bakınız).
ABD'de denediğim çogu yer hamuru baya kalın tutarken,bu arkadaşlar gayet ince açıyor.Hastasıyız.
Hastasıyız buranın bebek!
Kaçırmayın,siz kaybedersiniz.Burası bile başlı başına NCL'yi seçme sebebi olabilir rahatça.O kadar da iddialıyım.
Not:Aşçılar endonezyalı(bir cruise klasiğidir),ocak başı tarzı takılıyorlar,yani mutfak açık direk.Hatta mutfağın karşısına da oturabilirsiniz.
7. katta,açılış kapanış saatleri sıkıdır,sadece akşam açıktır hatta.
Moderno Churrascaria:
Vegan ve vejetaryanlar bu kısmı okumak istemeyebilir baştan söyliyim.
Burası brezilya steakhouse'i.Kafanıza hayvani bir bifteği dayarlar,*şimdiye kadar et mi yemişim ben* dersiniz.Brezilya et ürünleriyle ünlüdür,bunu da biliniz.
Brezilyalı arkadaş baya beğendiydi.
8.katta,25 dolar ücreti var,içecekler ekstra.Böyle eti bırak ABD'de,hiçbir yerde 25 dolara yiyemezsin.
Teppenyaki:
Capon mekanı,hayır böcek yok.Valla yok ya.
30 doları bayılıyorsunuz ve 50 kilo alıp çıkıyorsunuz.Deniz ürünleri ağırlıklı,ondan çok takılmadım.Sevmem ki lan ben deniz ürünü.Japon mutfağını genel olarak sevmem zaten.
6.katta.Yiyenler iyi yediklerini söylüyor.Artık nerenizden anlarsanız.
Cafe&Bar at the Atrium:
Geminin merkezindeki cafe+bar mekanı.Çakallar güzel yere yapmış.
6.katta,resepsiyonun hemen karşısında.Burasının ilgimi çeken tarafı günlük makaron+cupcake ve değişik latin amerika ülkelerinden gelen çikolataların olması.
Yani adam bildiğin 1 tane(evet bir) meksika çikolatasını 2.5 dolardan dayıyor.Denedim,bir olayını görmedim.
Büyük cupcakeler 2.5 dolar(kafam kadar),ufaklar 1.5(harbi ufak ama,tek atışlık),makaronlarda 2 dolar mıydı neydi.
Sağlam para harcadığımı hatırlıyorum buraya.Güzel kardeşim!
Kilo aldım zaten.
Cagney's:
Amerikan usulü steakhouse'cu.Hani o efsane vardir ya *ağğbi amarigada etleri kanlı veriyorlarmış*,ha o işte.
Harbi kanlı veriyolar lan.Kafanıza edeyim,kanlı et mi yenir.
Neyse,
Buraya gitmedim baştan söyleyeyim.8.katta,30 papel bayılıyorsunuz.
Amme hizmeti yapip menüyü de koyayım.
Ha bu arada etler angus.
Dolce Gelato:
Adından belli olacağı üzere dondurmacı burası.Top başı 2 dolar mıydı neydi.Bir olayını valla görmedim.
İtalyada 1 euro ayrıca!(beleşçiyim)
8.katta.
Jimmy Buffett's Margaritaville at Sea:
16.kattaki bir restoran.Ebesininkine kadar çıkacaksınız yani,en en en tepede.
Burası aslında zincir restoranlardan.Özellikle karayipler+ABD'nin güney eyaletlerinde bol bol bulunan baya kazıkçı bir restoran zinciri diyelim.
Birkaç kez gidip ağzım yanınca hiç dokunmamıştım.
Aynı kafayla gemiye binince dedim bir daha dokunmam.Sonradan öğrendik ki ucuzmuş lan.
Yani,görece ucuz.
La Cucina:
Evet bebek,güzellerden birisine geldik.
İsimden belli,italyan takılıyor bu arkadaşlar.Sadece akşamları açık,diğer zamanlarda arada bir böyle şarap dersleri falan verdikleri oluyor.
8.katta.
Menü:
İtalya dışındaki italyan restoranlarında hep aradığım ve bulamadığım tek şey burda da yok.
Tabi ki arancini! Supli'de deniyor. Hoş genelde güneyde bulunan bir şey.
Ne mi bu? Googlelayın anacım,herşeyi devletten beklemeyin.
Gidin,güzel burası.İtalyadan kötü yemek çıkma olasılığı az baya.
Le Bistro:
6.katta bulunan bir fransız mekanı.
Tabi ki gitmedim,allah allah!
Salyongoz yiyen bir milletin mutfağıyla ciddi bir ilişki kurmamı kimse beklemesin.
Menü:
Adları düzgün söyleyenlere beleş yemek veriyorlarmış.Sarhoş olup,kusarken çoğunu doğru telaffuz edebilirsiniz(fransızca geneli için geçerlidir).
Hadi kolay gele.
Ocean Blue:
8.katta bu arkadaşlar.İsminden belli olacağı üzere full deniz ürünü takılıyorlar.
Deniz ürünü sevmem,dokunmadım kendilerine.
Bu kadar da ayrımcıyım.
Menü:
Wasabi:
Başka bir capon mekanıyla karşınızdayız efenim.Geminin yarısı asya mutfağı anasını satayım.
Burasının teppenyaki'den farkı,teppenyaki dekorasyon itibariyle tuvaletsiz giremeyeceğiniz bir yer(atmosfer yani),wasabi ise *hacı şurda 2 atıştıralım* tarzı bir yer.
Bunun dışında wasabi direk sushi'ye odaklanıyor.Direk önünüzde yapıyorlar ve gemide gördüğüm tek Sake ise burada var.Başka hiçbir gemide sake görmedim.
Menü:
Bir kısmı tabi.
Öldürsen 1 sushiye 4.75 papel vermem ben.Manyak mısınız lan?
Sake 5 dolar falan.Dünyanın en pahalı sake'si olabilir.
Yeme-içme bu kadar.Zaten çok birşey kalmadı.
Ayrica diğer gemilerden farklı olarak,NCL'nin büyük gemilerinde güvertede gezerken yukarıda yazan muhtelif mekanlara girebiliyorsunuz.Püfür oluyor yani dışardaki masalar.
Başka hiçbir gemi/şirkette görmedim bunu.
Rastgele gidelim şimdi.
Headliner's Comedy Club:
Nasıl bir yer olduğunu anlatmama lüzum yok,comedy club işte.6.katta ve cruise ahalisinin hatun kısmısıyla tanıştığı bilimum yerlerden.
Özellikle yazdım bunu,anlayan anladı.
Aşağı yukarı her gece değişik komedyenler çıkar,arada bir gitarcılar falanda takılıyor.
Svedka and Inniskillin Ice bar:
Baştan söyleyeyim,böyle birşey hiç beklemiyordum,baya sürpriz yaptılar.
İsveç,norveç vs.deki buzlu barların tamamıyla aynısı burası.Şaka maka değil,direk aynı.8.katta,içecekler kazık.
Hemen dışında zaten paltolar mevcut,girmeden önce veriyorlar bunları.Önünde parmak arası terlik+şort+palto takılan süperzeka amerikalılar görebilirsiniz.
Hoş aynı manzarayı ABD'de de göreceksiniz.
Illusionarium:
Başka bir şirkette olmadığına emin olduğum bir diğer yer burası.İsminden belli olacağı üzere burada illüzyon şovları düzenleniyor.
25 dolar standart masa,30 dolar *premium*.Yemekte veriyorlar.6.katta.
Dekorasyonu *steampunk* tarzda.Tamamen kendine özgü.
Gidin yani.
Aqua Park:
İlla açıklayayım mi? 15.katta,dalın.
Bunların dışında yazmaya gerek görmediğim sürüyle şey de var.Çok değişik temalı barlar görmedim ve her NCL gemisinde yapılan broadway showları zaten endüstri standardında.
Diğer şirketlerden farklı olarak,NCL'de tiyatrodaki şovlara ve diğer bazı şovlara katılmak istiyorsanız,*the box office* denilen yere gidip,önceden bilet almanız gerek(parasız).Millet tiyatroya doluşup olayın b.kunu çıkartmasın diye yapmışlar.
Bununla uğraşmak istemeyenler odadaki televizyondan da yapabilirler.Bu kadar da teknolocikler.
Birkaç genel fotoğraf koyayım:
Genelde benim kaldığım kabin şu şekilde:
Desenlere dikkat:
Son söz olarak,sana puanım 8 qanqa!
Güzel şirket NCL,çok sıkıntı çekmedim,güzel para da yaptık,çalışanlarda tatlıydı öyle dram falan olmadı.Hani nazarımda royal caribbean'i burun farkıyla geçiyor(o'sheen's ve noodle bar sağolsun).
Müşteri açısından bakarsam,güzel bir şirket.Aman aman pahalı da değil.
Gemiden gemiye atlayarak tabi ki.
Açıkçası NCL(norwegian cruise line) hiç denemediğim bir şirketti,hiçbir beklentim olmaması sebebiyle memnun kaldım diyebilirim.Bizimkiler sadece bu şirketin büyük gemileriyle takılıyorlar.İyi para kırdım gerçi,tekrar giderim cayır cayır.
Ocaktan şubat ortasına kadar NLC Getaway,daha sonra kısa bir süre Freedom of the seas,sonra NCL Epic'e geçtim.
Şimdi NCL Getaway ile Epic baya benzer gemiler olduğu için,onları aynı başlıkta ele alıcaz.Hoş Epic farklı bir tersanede yapıldığı için mimarisi çok değişik(o kadar boktan ki -kabinler için tabi-,o mimarı umarım atmışlardır) lakin içindeki restoranlar vs. konusunda bir değişiklik yok.
NCL'de Royal caribbean gibi bir cadde yok.Herşeyi birleştirip,3 kata sığdırmışlar.
Bu şirketin diğer şirketlerden en önemli farklı *freestyle cruising* olması.Yani türkçe çevirisi *sülalem raad* şeklinde.Öyle gala gecesi falan yok,garip dress code'larda yok.Hatta ve hatta belli bir saatte yemek yemene de gerek yok.Dining room dediğimiz ana restoranların açılış-kapanış saati var ve bu saatlere uyarak kafanıza göre takılabilirsiniz.
İki gemide de aşağı yukarı 4bin kişi falan var(personel hariç).
NCL aslında lüks bir şirket gibi gözüküyor da,o maskenin altında baya baya ucuzcu adamlar olduklarını tecrübe ettim.En kıl olduğum tarafları benden her cruise 100 dolar zorla bahşiş almaları(şirkete yedirttim ama yine de kıl oldum birader).Ben zaten bana hizmet verenlere bahşiş veriyorum,sen neyin laga lugasını yapıyorsun?
Zaten her aldığım şeye %18 gratuity(servis ücreti) ekliyorsun canısı.
Ha bir de süper ucuzcu diye geçinen Carnivalda bir imza ile bütün bahşişleri silebilirken,bu herifler form doldurmanızı istiyorlar.Formda *politik doğrucu* şekilde *bahşişleri silmeyin,kepaze herifler* yazıyor,üstüne imza atip *tamam daha sonra bilgi vericez* muhabbeti geçiyorlar.Bu kadar ucuzcu olmayın canlarım,güzel gemi yapmışsınız,bokunu çıkarmayın.
Yeme-İçme:
Garden cafe:
Bildiğimiz açık büfe,15.katta.Her gün farklı bir tema mevcut bunlarda.İtalyan günü önerimdir.Makarna+pizza+hint yemekleri bölümü her gün aynı.
Peynirsever birisi olarak peynirlerine puanım 10 qanqa.Kurabiyelerde güzel baya.
Gece yarısı büfenin dış kısmında atıştırmalıklar mevcut.
O'Sheehan's:
Uuu beybi,işte favori mekanlarımdan.7.katta burası,direk alt kattaki televizyona bakıyor(sinema mi deseydim acaba?).Burası pub+grill.Restoran bölümüyle bar bölümü farklı.
Aşağı yukarı her gece bizim mağaza tayfasını götürdüğüm yegane yerdir.Kendileri sadece müşteriyle gidebildikleri için,sıkıntı çıkmadı.
Ha bu arada burası beleş(içecekler hariç).
Menü:
Menüden bazı bazı:
Sol üst:Shepherd's pie;britanya mutfağına dair sevdiğim tek şey olabilir.
Orta üst:tavuk kanadı(değişik soslar var,güzeldir).
Sağ Üst:Bildiğin sosis(domuz ama).Domuz sosisiyle çok aram yok,tek sebebi sosisin çevresindeki plastiğimsi şey.Yoksa affetmem.
Sol Alt:Fish&Chips
Orta alt:Bildiğin burger(önermem hakikaten)
Orta sağ:Tatlı,yumulun.
Dediğim gibi burası tamamen beleş ki olayın bokunu çıkartıp ortaya hayvani şeyler istediğimiz oldu.
Özellikle Fajitayi öneririm.
Yeme-içme dışında envai çeşit atari,dart vs. de mevcut burada.
Savor&Taste Dining Room:
Şimdi taste ve savor ayrı mekanlar ama menüler aynı.Birkaç kez gittik,çok tercih etmem.Servis uber süper yavaş olup,hakikaten bazen güzel yapamıyorlar yemekleri.6.katta.Ana lokanta ise *tropicana room* diye geçiyor.Arada bir canlı müzik çıkar.Dekorasyon güzel ama söyliyim.
Shanghai's:
UUU BEYBİ İŞTE BU!
NCL'yi tekrar seçme sebeplerimden başlıcası bu mekan olabilir.Sömürdüğümüz mekanlardandı ayrıca.
Şimdi adından belli,burası Çin mekanı(noodle bar diye geçer).Bembeleş(hakikaten zerre ücret yok),yer bulmak inanılmaz zor yalnız.
Şöyle ki,çoğunlukla yer olmaz,size beeper verirler(öten bi alet işte),yer açılınca o alet öter,sizde gidersiniz.
Çin mutfağı diyince aklına *ayyyh böcek yaeee* gelen tek hücreli canlılara diyorum ki,amerikanlaşmış çin mutfağı burası.
Hakikaten GÜZEL ÖTESİ.Herşeyini bin kere denedim,hepsini beğendim,kilo almamın başlıca sebeplerindendir burası.
Ha bu arada sopa veriyorlar,öyle çatal yok(özel isteyeceniz).
Menü:
Fiyatlara aldırmayın,eski menü bu.Tamamen beleş.
Bağzı bağzı şöyle oluyor:
Şimdi çin mantısı diye bir orgazmik yiyecek mevcut(sağ alt).Keşfedeli sadece birkaç sene olmasına rağmen,hastası oldum gibi bişey.Bizim mantının atası ve litvanyada da garip bir şekilde çok benzerini yapıyorlar(ilgili başlığa bakınız).
ABD'de denediğim çogu yer hamuru baya kalın tutarken,bu arkadaşlar gayet ince açıyor.Hastasıyız.
Hastasıyız buranın bebek!
Kaçırmayın,siz kaybedersiniz.Burası bile başlı başına NCL'yi seçme sebebi olabilir rahatça.O kadar da iddialıyım.
Not:Aşçılar endonezyalı(bir cruise klasiğidir),ocak başı tarzı takılıyorlar,yani mutfak açık direk.Hatta mutfağın karşısına da oturabilirsiniz.
7. katta,açılış kapanış saatleri sıkıdır,sadece akşam açıktır hatta.
Moderno Churrascaria:
Vegan ve vejetaryanlar bu kısmı okumak istemeyebilir baştan söyliyim.
Burası brezilya steakhouse'i.Kafanıza hayvani bir bifteği dayarlar,*şimdiye kadar et mi yemişim ben* dersiniz.Brezilya et ürünleriyle ünlüdür,bunu da biliniz.
Brezilyalı arkadaş baya beğendiydi.
8.katta,25 dolar ücreti var,içecekler ekstra.Böyle eti bırak ABD'de,hiçbir yerde 25 dolara yiyemezsin.
Teppenyaki:
Capon mekanı,hayır böcek yok.Valla yok ya.
30 doları bayılıyorsunuz ve 50 kilo alıp çıkıyorsunuz.Deniz ürünleri ağırlıklı,ondan çok takılmadım.Sevmem ki lan ben deniz ürünü.Japon mutfağını genel olarak sevmem zaten.
6.katta.Yiyenler iyi yediklerini söylüyor.Artık nerenizden anlarsanız.
Cafe&Bar at the Atrium:
Geminin merkezindeki cafe+bar mekanı.Çakallar güzel yere yapmış.
6.katta,resepsiyonun hemen karşısında.Burasının ilgimi çeken tarafı günlük makaron+cupcake ve değişik latin amerika ülkelerinden gelen çikolataların olması.
Yani adam bildiğin 1 tane(evet bir) meksika çikolatasını 2.5 dolardan dayıyor.Denedim,bir olayını görmedim.
Büyük cupcakeler 2.5 dolar(kafam kadar),ufaklar 1.5(harbi ufak ama,tek atışlık),makaronlarda 2 dolar mıydı neydi.
Sağlam para harcadığımı hatırlıyorum buraya.Güzel kardeşim!
Kilo aldım zaten.
Cagney's:
Amerikan usulü steakhouse'cu.Hani o efsane vardir ya *ağğbi amarigada etleri kanlı veriyorlarmış*,ha o işte.
Harbi kanlı veriyolar lan.Kafanıza edeyim,kanlı et mi yenir.
Neyse,
Buraya gitmedim baştan söyleyeyim.8.katta,30 papel bayılıyorsunuz.
Amme hizmeti yapip menüyü de koyayım.
Ha bu arada etler angus.
Dolce Gelato:
Adından belli olacağı üzere dondurmacı burası.Top başı 2 dolar mıydı neydi.Bir olayını valla görmedim.
İtalyada 1 euro ayrıca!(beleşçiyim)
8.katta.
Jimmy Buffett's Margaritaville at Sea:
16.kattaki bir restoran.Ebesininkine kadar çıkacaksınız yani,en en en tepede.
Burası aslında zincir restoranlardan.Özellikle karayipler+ABD'nin güney eyaletlerinde bol bol bulunan baya kazıkçı bir restoran zinciri diyelim.
Birkaç kez gidip ağzım yanınca hiç dokunmamıştım.
Aynı kafayla gemiye binince dedim bir daha dokunmam.Sonradan öğrendik ki ucuzmuş lan.
Yani,görece ucuz.
La Cucina:
Evet bebek,güzellerden birisine geldik.
İsimden belli,italyan takılıyor bu arkadaşlar.Sadece akşamları açık,diğer zamanlarda arada bir böyle şarap dersleri falan verdikleri oluyor.
8.katta.
Menü:
İtalya dışındaki italyan restoranlarında hep aradığım ve bulamadığım tek şey burda da yok.
Tabi ki arancini! Supli'de deniyor. Hoş genelde güneyde bulunan bir şey.
Ne mi bu? Googlelayın anacım,herşeyi devletten beklemeyin.
Gidin,güzel burası.İtalyadan kötü yemek çıkma olasılığı az baya.
Le Bistro:
6.katta bulunan bir fransız mekanı.
Tabi ki gitmedim,allah allah!
Salyongoz yiyen bir milletin mutfağıyla ciddi bir ilişki kurmamı kimse beklemesin.
Menü:
Adları düzgün söyleyenlere beleş yemek veriyorlarmış.Sarhoş olup,kusarken çoğunu doğru telaffuz edebilirsiniz(fransızca geneli için geçerlidir).
Hadi kolay gele.
Ocean Blue:
8.katta bu arkadaşlar.İsminden belli olacağı üzere full deniz ürünü takılıyorlar.
Deniz ürünü sevmem,dokunmadım kendilerine.
Bu kadar da ayrımcıyım.
Menü:
Wasabi:
Başka bir capon mekanıyla karşınızdayız efenim.Geminin yarısı asya mutfağı anasını satayım.
Burasının teppenyaki'den farkı,teppenyaki dekorasyon itibariyle tuvaletsiz giremeyeceğiniz bir yer(atmosfer yani),wasabi ise *hacı şurda 2 atıştıralım* tarzı bir yer.
Bunun dışında wasabi direk sushi'ye odaklanıyor.Direk önünüzde yapıyorlar ve gemide gördüğüm tek Sake ise burada var.Başka hiçbir gemide sake görmedim.
Menü:
Bir kısmı tabi.
Öldürsen 1 sushiye 4.75 papel vermem ben.Manyak mısınız lan?
Sake 5 dolar falan.Dünyanın en pahalı sake'si olabilir.
Yeme-içme bu kadar.Zaten çok birşey kalmadı.
Ayrica diğer gemilerden farklı olarak,NCL'nin büyük gemilerinde güvertede gezerken yukarıda yazan muhtelif mekanlara girebiliyorsunuz.Püfür oluyor yani dışardaki masalar.
Başka hiçbir gemi/şirkette görmedim bunu.
Rastgele gidelim şimdi.
Headliner's Comedy Club:
Nasıl bir yer olduğunu anlatmama lüzum yok,comedy club işte.6.katta ve cruise ahalisinin hatun kısmısıyla tanıştığı bilimum yerlerden.
Özellikle yazdım bunu,anlayan anladı.
Aşağı yukarı her gece değişik komedyenler çıkar,arada bir gitarcılar falanda takılıyor.
Svedka and Inniskillin Ice bar:
Baştan söyleyeyim,böyle birşey hiç beklemiyordum,baya sürpriz yaptılar.
İsveç,norveç vs.deki buzlu barların tamamıyla aynısı burası.Şaka maka değil,direk aynı.8.katta,içecekler kazık.
Hemen dışında zaten paltolar mevcut,girmeden önce veriyorlar bunları.Önünde parmak arası terlik+şort+palto takılan süperzeka amerikalılar görebilirsiniz.
Hoş aynı manzarayı ABD'de de göreceksiniz.
Illusionarium:
Başka bir şirkette olmadığına emin olduğum bir diğer yer burası.İsminden belli olacağı üzere burada illüzyon şovları düzenleniyor.
25 dolar standart masa,30 dolar *premium*.Yemekte veriyorlar.6.katta.
Dekorasyonu *steampunk* tarzda.Tamamen kendine özgü.
Gidin yani.
Aqua Park:
İlla açıklayayım mi? 15.katta,dalın.
Bunların dışında yazmaya gerek görmediğim sürüyle şey de var.Çok değişik temalı barlar görmedim ve her NCL gemisinde yapılan broadway showları zaten endüstri standardında.
Diğer şirketlerden farklı olarak,NCL'de tiyatrodaki şovlara ve diğer bazı şovlara katılmak istiyorsanız,*the box office* denilen yere gidip,önceden bilet almanız gerek(parasız).Millet tiyatroya doluşup olayın b.kunu çıkartmasın diye yapmışlar.
Bununla uğraşmak istemeyenler odadaki televizyondan da yapabilirler.Bu kadar da teknolocikler.
Birkaç genel fotoğraf koyayım:
Genelde benim kaldığım kabin şu şekilde:
Desenlere dikkat:
Son söz olarak,sana puanım 8 qanqa!
Güzel şirket NCL,çok sıkıntı çekmedim,güzel para da yaptık,çalışanlarda tatlıydı öyle dram falan olmadı.Hani nazarımda royal caribbean'i burun farkıyla geçiyor(o'sheen's ve noodle bar sağolsun).
Müşteri açısından bakarsam,güzel bir şirket.Aman aman pahalı da değil.
İşsizlik canımı sıkmaya başladı. Gemiye gitmeyi düşünüyorum uzun zamandır istanbuldayken beşiktaşdaki yerine gidip gerekli bilgileri almıştım 2500TL de evrak masrafı ayırdım kenara ama istanbuldan taşındık memlekette iş yok 19 yaşındayım Gemiciliği yaparım karadakilerdende yaşayanlarındanda sıkıldım Komi olarak girmeyi düşünüyorum komide bonservis vb ayarlarım eski çalıştıgım yerlerden ama makinist bölümünde yükselebiliyormuşuz (komideki gibi bonservis vb evrak almamız gerekirmi) ilk sorum hangisini tavsiye edersiniz? Komilik mi yoksa makinistlikmi. 2.Sorum ise ben istanbula gittim 1.5 ay orada kalıp gerekli eğitimi belgeleri herşeyi hallettim diyelim iş bulma garantim var mı? İş bulma süreci ortalama ne kadar sürer 1 ay içinde bulabilirmiyim? 3. Sorum güncel maaş ne kadar? Bir gemici Sınırsız alkolden bahsetmişti kendinize ait odanız oluyor boş vakitlerinizde yüzebilir kafanıza göre takılabilirsiniz demişti tüm gemilerde böylemi ?
YanıtlaSilMerhaba
YanıtlaSilLütfen blogumdaki ilgili rehbere bakınız.
Ana sayfada sağ kısma özellikle koydum.
Dayi onu okudumda konu biraz eski oldugu icin guncel bilgiyi almak istedim sizin vereceginiz cevaba gore kararimi verecegim. Gozumuze gozukmesi icin sag tarafa eklemisiniz ama tam net cevabi bulamadim birde 21 yas siniri kafama takildi o cruise gemilerde gecerliymis sanirim su kardesine bi akil ver :/
SilPeki tekrar anlatayım:
SilKonu eski olsaydı güncellerdim.
O başlığı yazmak için haftalarımı harcadım ve siz herşeyi baştan yazmamı istiyorsunuz?
Konu zaten sağ tarafta.
Bu blog CRUISE gemileriyle alakalıdır(bloga ilk girdiğinizde yazdığı gibi).
Blogunuz cok yararli zamaninizi ve deneyimlerinizi ekleyerek bizleri aydinlattiginiz icin cok insan faydalaniyor. Anladigim kadariyla sert tepki verdiginize gore Bu soruyu cok soruyorlar ulkede gerizekali cok dayi ne yapalim boyleyiz iste
Silbu blogun amacı insanlara yardım etmektir.İlk önce blogu detaylı okuyup,sorularınıza yanıt alamadığınız takdirde bana sormanızı öneririm.
Silsizce her sorana özel *rehber* yazarsam,kendime vakit kalır mı?
ben o rehberi neden yazdım?(türkiyede tek ve gram para kazanmıyorum)
Her sorana özel *rehber* hazırlayacaksam,ben o rehberi neden yazdım?
Her soru sorana özel rehber hazırlayacaksam,benim işim gücüm yok mu?
hiç düşündünüz mü *ya bu adam rehber yazmış,zamanını harcamış,bir okuyayım* diye?
sert tepki vermedim,tepki bile vermedim.Gayet mantık çerçevesinde diyorum ki,*bakınız rehber sağ taraftadır,lütfen detaylıca okuyun.*
saygılar,
Tolga merhaba
YanıtlaSilDur bakiyim en son neler yazmış acaba diye girdim, NCL'i görünce tümünü okudum(hep tümünü okuyorum zaten). Getaway Breakaway'in kızkardeşi olduğundan tüm anlattıkların bizde de var. Sushi'i deneyebilirdin tanesini o fiyata satmıyorlardı :) Ayrıca Teppenyaki'i pas geçerek çok büyük fırsatı kaçırdın, deniz ürününe odaklanmıyorlar, dana ve tavuk eti de var ve belki de gemideki en iyi restoraunt olabilir. Sake de sunuyorlar ama kokteyl şeklinde ve oldukça lezzetli. Bunun dışındaaa...
Sen zaten anlatılacakları yazmış etmişsin :) Kısmetse ileride karşılaşırız umarım.
Burak / Breakaway
Selam,
Silvalla bundan sonraki gemilerimi NCL isteyeceğim lakin ne gelirse.
Bizim şirket sadece epic/getaway/breakaway ile çalışıyor.Pozisyona göre karşılaşırız tabi. Çok kalmıyoruz genelde(1 ay-2 ay civari).
Valla capon mutfağıyla hakikaten aram çok yok ama sakeyi severim :)
O zaman imkan bulursan Breakaway'e gitmeye çalış çünkü 4-5 ay kadar daha New York - Bermuda'da yapacaklar, üstelik de 2 gece de limanda kalıyorlar. Senin pozisyonun için çok uygun bir rota gibi duruyor. Geliri de yüksek olabilir.
SilBermuda da liman olarak çok güzel ama çok pahalı bir yer. Haa plajlarının eşi benzeri yok orası ayrı. Neyse, benim yolum yakın zamanda bu gemilerden geçmeyecek, 2 ay sonra ayrılıyorum Breakaway'dan :)
valla haziranda 1 ay freedom of the seas var,sonra ağustosta holland america maasdam var şu an.
Silncl belki gelecek sene/bu sene sonbaharda olur.
başkan yeni yazı yaz artık ya çok beklettin bu kez
YanıtlaSilbağımlısı yaptın bizi blogun, 3 aydır yazı yok, özledik
Merhaba,
SilTeşekkür ettim iltifat için.Lakin yaz dönemi baya durgun,yeni birşeyler olmadığı için yazacak birşeyde yok valla.
Karayiplerde bakacağız.
Tolga Bey selamlar. Bir gecede seyahat yazilariniz hariç blogunuzun tümünü okudum. Öncelikle bu essiz bilgileri bizimle paylaştığınız için tesekkur ederim.
YanıtlaSilBenim sorum ise su. Siz bu cruise isine hicbir tecrübeniz olmadan, düz bir üniversite öğrencisi olarak girmişsiniz. Başvurudan sonra birkaç aylık kuyumculuk tecrübesi ve iyi bir İngilizce ile mülakata girmişsiniz. Gel gelelim ajans şirketlerine veya cruise şirketlerinin kendisine başvuru yapmak istediğimizde bizden acayip acayip gereklilikler istiyorlar.
Ben hukuk fakültesinde okuyorum ama ülkenin durumu malum. Piyasa bin beş yuz liraya muhendis-avukat arayan is verenlerle dolu. Bu nedenle ben de cruise gemilerinde çalışmak istiyoum. İngilizce sıkıntım yok ama is tecrubem kısıtlı. Bir yaz Bodrum'daki bir restorantta bulaşıkçılık, başka bir yazda da bir kebapçıda komilik yaptım. İs başvurusu yapmak istediğimde sizin de belirttiğiniz gibi beş yıldızlı otellerde en az iki yıl tecrübe istiyorlar. Tecrübe olmadan cruise gemisinde çalışmanın herhangi bir yolu var mi? İlla restoran kısmında olması gerekmiyor. Satış elemanı veya housekeeping de olur.
Merhaba,
SilTeşekkür ederim iltifatlarınız için.
Sorularınıza gelirsek,sizin gibi onlarca kişi benzer soruları sorduğu için rehber hazırladım.Dikkatlice okumanızı tavsiye ederim.
Benim durumuma gelince,şanslıydım birkaç aylık satış tecrübesiyle aldım işi çünkü ajansın sahibi cruise endüstrisinde gayet sözü geçen birisi idi ve o şirketin(starboard) ajanslığını ilk defa almıştı Tr'de.Hoş artık çalışmıyor o ayrı.
güzel gemiymiş tolga bey bir gün sizin elinizden votka portakallarımızı yudumlarız umarım
YanıtlaSil